Over Inge

Wie ben ik?
Ik ben Inge Peeters en ik ben kinder- en jongerencoach. Samen met mijn vriend Hans
en onze hond Guus woon ik in Horn.

Mijn kwaliteiten
Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg en in de ambulante begeleiding
voor mensen met een autismespectrumstoornis koos ik in 2019 om mijn hart te volgen.
Ik startte met de POST-HBO coachopleiding bij BGL in Doorn om vervolgens de specialisatie tot Kinder- en jongerencoach af te ronden. Voorheen werkte ik vanuit mijn aangeleerde kennis en vaardigheden. Nu mag ik werken vanuit mijn passie. Ik krijg nog altijd energie van het werken met kinderen en jongeren die ieder voor zich bijzonder zijn.

 

Mijn verhaal
Als kind en als puber had ik altijd veel moeite om met mijn gevoelens om te gaan. Ik werd door anderen gezien als: “het vrolijke meisje dat altijd lacht”. Als ik boos, verdrietig of bang was liet ik dit niet zien, ik negeerde deze gevoelens. Ik lachte ze als het ware weg.

In mijn thuissituatie werd er niet gepraat over gevoelens. Als puber reageerde ik regelmatig boos richting mijn ouders en zus wanneer ik niet lekker in mijn vel zat. Mijn ouders wisten vaak niet hoe ze op mijn gedrag moesten reageren en mijn boosheid werd gezien als lastig gedrag. Hierdoor voelde ik me thuis onbegrepen en was ik niet graag thuis.   

Als puber was ik er voor mijn vriend(in)en en zette ik mezelf op de achtergrond. Wanneer vriend(in)en boos, verdrietig of bang waren, hielp ik hen door ervoor te zorgen dat ze hun verhaal bij mij kwijt konden. Ik zorgde dat anderen weer lekker in hun vel zaten.
Als puber had ik veel sociale contacten en na schooltijd was ik veel buiten te vinden met leeftijdsgenoten. Echter voelde ik me regelmatig eenzaam doordat ik niet praatte over hoe ik me daadwerkelijk voelde. Mijn boze, verdrietige en bange gevoelens negeerde ik en ik liet alleen mijn vrolijke kant zien.

In de pubertijd ontwikkelde ik faalangst. Wanneer ik een toets of een presentatie had op school, had ik in de ochtend hoofd- en buikpijn en wilde ik niet naar school.
Voor een toets had ik de angst om een onvoldoende te halen. Bij een presentatie had ik de angst om niet uit mijn woorden te komen, te stotteren en uiteindelijk uitgelachten te worden. Tijdens een toets en presentatie blokkeerde ik volledig waardoor ik slecht presenteerde. Mijn angst werd dus de werkelijkheid.
Doordat ik faalangst training volgde, leerde ik dat fouten maken mag en dat ik er juist van kan leren. Ik leerde om anders te denken en naar situaties te kijken, waarna mijn angsten verminderde.  

Door de jaren heen en de ervaringen die ik op heb gedaan heb ik geleerd om op een andere manier met mijn gevoelens om te gaan. Wanneer ik boos, verdrietig of bang ben laat ik dit zien en praat ik er over waardoor ik me gehoord en begrepen voel.
Ik realiseer me goed dat ik ook nog steeds had kunnen worstelen met mijn gevoelens. Doordat ik de juiste personen ben tegengekomen ben ik persoonlijk gegroeid. Daarom wil ik voor de kinderen en jongeren van nu iemand zijn die samen met hen zoekt naar dat wat hij/zij specifiek nodig heeft om weer verder te kunnen en gelukkig in het leven te kunnen staan.
Tegelijkertijd ondersteun ik ouders om hun kind beter te begrijpen, anders naar gedrag te kijken en te kijken wat hun kind wil vertellen en daarmee beter kunnen aansluiten bij de leefwereld van hun kind.

We doen het samen
Ik heb er veel moeite mee als een kind of een puber boos, verdrietig of bang is en zich hierdoor niet gelukkig voelt. Dit gevoel werd versterkt toen ik in de ambulante begeleiding steeds meer met kinderen en jongeren werkte. Als ouder wil je het liefste een gelukkig kind dat lekker in zijn vel zit. Maar soms voel je dat er iets niet klopt. Je maakt je zorgen en je vraagt je af: “Wat is er toch aan de hand?” Dat wil ik samen met je kind onderzoeken én vinden.

Een kind mag zichzelf zijn
Als kinder- en jongerencoach help ik kinderen en jongeren die het zelf even niet meer weten. Het kind staat bij mij altijd voorop.  Ik vind het belangrijk dat het kind zich bij mij veilig voelt en heb oprechte interesse voor alles wat hem/haar bezighoudt. Kinderen hoeven bij mij alleen maar zichzelf te zijn en ik help ze om de kracht en de kwaliteiten in zichzelf te (her)ontdekken. Uit ervaring weet ik dat het kind zelf het antwoord op zijn/haar vraag in zich heeft.

Ik help jullie graag
Mijn missie is dat het kind weer gelukkiger in het leven staat én weer wordt wie hij daadwerkelijk is.

Foto Inge