Kinderen

Herken je dat? Dat je kind soms niet goed in zijn vel zit omdat op school of thuis dingen niet lekker lopen...

Bijvoorbeeld omdat je kind bang is om op school een toets te maken of een presentatie te geven. Je kind denkt regelmatig: "ik kan het niet" of "het zal weer mis gaan". 
Misschien vind je kind het lastig om vrienden te maken, voelt hij/zij zich buitengesloten, wordt je kind gepest of is een pester.
Misschien is je kind wel verdrietig, boos of angstig. Is je kind snel boos, heeft je kind woede aanvallen of huil buien. Of kan je kind zich niet goed concentreren op school en/of thuis. Maar het kan ook zijn dat je kind veel piekert over dingen en daardoor niet goed kan slapen.

Vind jij het lastig om te reageren op het gedrag van je kind? Of weet je niet wat je kind je wil vertellen met zijn/haar gedrag?

Dat is helemaal niet raar of vreemd. Kinderen hebben, net als volwassenen, wel eens last van “niet lekker in je vel zitten”. Het prettige is dat je er wel iets aan kunt doen!
 

Nu denk je vast “Hoe dan?” 
Door bijvoorbeeld naar mij toe te komen. Samen met je kind ga ik onderzoeken hoe we jullie vraag kunnen oplossen. Soms is het fijn dat iemand helpt om het voor elkaar te krijgen. 
 

Hoe werkt het? 
Om de verwachtingen af te stemmen is er altijd eerst een intake gesprek met beide ouders. Ik mail van tevoren een intakeformulier dat je ter voorbereiding op het eerste gesprek alvast in kan vullen. In het intakegesprek krijg je alle ruimte om te vertellen welke zorgen je hebt en welke vraag jij en je kind hebben. 

Gaan we door?
Tijdens de coaching sessies staat het kind altijd voorop. Dit betekent dat ik na het intake gesprek afspraken met je kind alleen heb.  
Kinderen laten bewust en onbewust zien dat ze ergens last van hebben. Door aan te sluiten bij hun belevingswereld ga ik samen met het kind op zoek naar zijn of haar eigen verhaal.

 

Wat doen we dan precies? 
Je kind kan bij mij praten, spelen of gewoon helemaal niets doen. Dat kan allemaal, want bij mij is je kind een beetje de baas. Als je kind wilt spelen heb ik lego, spelletjes en nog veel meer.  Als je kind liever tekent of knutselt kan dat ook. Je kind kan natuurlijk ook zelf iets meenemen als hij/zij dat wilt.
 

Hoe vaak komt je kind langs?  
We zien elkaar ongeveer vijf keer, maar soms ook langer. Iedere keer één uur.
In het begin iedere week, maar op een gegeven moment is dat om de week. Na vijf keer bespreek ik met jou als ouder(s) hoe het gaat en hoe dat ik denk dat we jouw kind kunnen helpen. Meestal weet je kind zelf wel wanneer hij/zij mij niet meer nodig heeft. Ik maak dan nog één keer een afspraak met jou als ouder(s) en dan sluiten we het traject samen af.
 

Belangrijk om te weten! 
Alles wat jouw kind aan mij vertelt blijft tussen ons. Dus het kind bepaalt ook wat ik/wij aan jou als ouder(s) vertellen. Ik heb hierin een geheimhoudingsplicht.

Heb je nog meer vragen?
Dan kun je mij gerust bellen of mailen.